Mik a problémák?

A szakmában résztvevő tűzoltó készülékkel foglalkozó társaságok két részre csoportosíthatók. Elsődlegesen szakműhellyel rendelkezők és a szakműhellyel nem rendelkezők.

Mindkét  csoportról   egyaránt   elmondható,  hogy  ellenőrzési   szervünknél

semmilyen regisztrációval nem rendelkeznek és semmilyen nyilvántartásba nincsenek fölvéve.

Több száz cég foglalkozik az országban tűzvédelem területén tűzoltó készülékek karbantartásával. Pontosan senki  nem tudja megmondani, hogy ezen szakmát kik is képviselik.

Ennek hiányában mivel az ellenőrzési hatóság sem tudja ezen cégek munkáját pontosan nyomon követni, nagy mértékben felhígult, már-már elmondható, hogy szakmaiatlanná vált és ezen oknál fogva a munka minőségromlásának köszönhetően a piaci szereplők és ügyfeleik nehezen tudják eldönteni, hogy melyik cég megbízható és melyik cég kevésbé megbízható.

 

Mit tudunk tenni?

Fentebb említett okok és az észlelt problémák miatt, szakmai elhivatott-ságukból fakadó tenni akarásuk és a szakmai színvonal emelése érdekében, a tűzoltó készülék karbantartásban dolgozó pár, az országban neves cég vezetője összeült és úgy gondolták, hogy egy különleges jelölő gyűrűvel (gallérral) látják el azon készülékeket, melyeket  javítóműhelyeikbe beszállítanak. Ezzel is önzetlenül önmaguknak is szigorítva munkájuk elvégzését és bizonyítva azt, hogy a szakmában vannak olyan cégek, akik maradéktalanul betartják a rendeletek és szabványokat kitűnnek a piacon részt vevő egyéb szolgáltatóktól.

 

Miért fontos ez a végfelhasználóknak?

A tűzoltó készülékek közép- és teljeskörű karbantartásának, valamint a technológiai utasítások betartásának szempontjából a végfelhasználóknak plusz biztonságérzetet teremt a tűzoltó készüléken elhelyezett gyűrű (gallér), mivel a nyakgyűrű kialakítása olyan, hogy az kizárólag a tűzoltó készülék szakszerű szétszerelésével és újbóli összerakásával  helyezhető el a készülék fejszerelvénye alá. Azaz a külső szemlélő, de leginkább az üzemben tartó biztos lehet abban, hogy a készüléket az előírásoknak megfelelően szétszerelték és az előírt munkafolyamatokat elvégezték.

Teljes mértékben kizárja a lehetőségét annak, hogy kizárólag a karbantartási jegy felrakásával kikerüljék a technológiai előírásokat és ezzel  megkérdőjelezhető legyen az elvárt szakmai színvonalú munka elvégzése. Ez ügyfeleink részére nem csak biztonságot, hanem megnyugvást is nyújt, hogy területükön üzemben tartott tűzoltó készüléket valóban szak szervizben, szakemberek által és szakszerű körülmények között lettek karbantartva.

Cégérünk:” Munkánkat nemcsak papíralapon biztosítjuk, hanem papírral biztosítjuk a munkánk megbízhatóságát.”